Betonblokken moeten zigeuners weghouden van Mechelse parking

Ook andere Vlaamse gemeenten hebben te kampen met rondtrekkende zigeuners. (archiefbeeld) Foto: EDM

MECHELEN - Zware betonblokken voor de ingang en slagbomen die naar beneden blijven: geen enkele auto kan de gratis randparking aan De Nekker in Mechelen nog op. De parking werd afgesloten om te vermijden dat zigeuners er zouden komen kamperen.

De Mechelaars staan sinds eind vorige week voor een complete verrassing als ze de gratis randparking tussen Utopolis en De Nekker willen oprijden: beide ingangen zijn geblokkeerd en daar werd niet over gecommuniceerd. 

'Wij hebben opgevangen dat ook bij ons zigeuners zullen neerstrijken', zegt burgemeester Bart Somers (Open VLD) na lang aandringen aan Gazet van Antwerpen. 'Daarom hebben we de parking uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Het is onwettig om te kamperen.' Eerst gaf hij aan dat het om een specifiek probleem gaat en er niet veel over kwijt kan, maar hem wijzen op de vragen van de Mechelaars maakte Somers toch iets spraakzamer.

De aanleiding van het afsluiten van de parkings waren de zigeunergezinnen, een veertigtal, die vorige week op een weiland op de grens van Elewijt en Weerde toegekomen waren. Somers zegt dat hij de maatregel genomen heeft op aanraden van de politie. 'In de buurt van de Nekker waren al zigeuners opgemerkt', zegt hij.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio