Ook vader overleeft wanhoopsdaad op Ring niet

Ook vader overleeft wanhoopsdaad op Ring niet
WEZEMBEEK-OPPEM - De vader die woensdag met zijn dochtertje onder een vrachtwagen sprong op de Brusselse Ring, is overleden aan zijn verwondingen. Zijn dochtertje, een meisje van twee, was op slag dood.

De 38-jarige man uit Wezembeek-Oppem vertrok gisterenmiddag bij hem thuis met zijn dochtertje. Hij had een duidelijk plan, reed naar de Brusselse Ring en parkeerde zijn wagen rond 15.15 uur op de pechstrook. Daarna stapte hij uit en wierp zich met zijn dochtertje onder een vrachtwagen. 

Het meisje was op slag dood, de man overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

De vader liet een afscheidsbrief na. ‘Mijn vrouw zal wel begrijpen waarom', stond daar onder meer in te lezen. Uit de brief bleek dat de man persoonlijke en familiale problemen had. Volgens het parket staat het dan ook zo goed als vast dat het om een wanhoopsdaad ging.

Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek laten openen voor moord en heeft een autopsie en een toxicologisch onderzoek gevraagd.

Onderzoek naar schending privacy

Naar aanleiding van de berichtgeving over het dodelijke ongeval heeft het Brusselse parket een opsporingsonderzoek geopend wegens schending van de privacy. De kranten van de groep Sudpresse hebben immers een herkenbare foto gepubliceerd van het 2-jarige meisje dat bij dat ongeval het leven heeft gelaten.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02–649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees