Horrorklassieker 'The Shining' krijgt vervolg

Horrorklassieker 'The Shining' krijgt vervolg

Jack Nicholson als de psychopatische Jack Torrance in de verfilming van 'The Shining' van regisseur Stanley Kubrick. Foto: *

35 jaar na het verschijnen van de horrorklassieker 'The Shining' heeft auteur Stephen King aangekondigd dat hij bezig aan een vervolgboek. In 'Doctor Sleep' zal het echter niet gaan over Jack Torrance maar over zijn intussen volwassen geworden zoon Danny. Of ook dit boek verfilmd zal worden, is nog niet bekend.

Zowel het boek 'The Shining' als de gelijknamige film uit 1980 met Jack Nicholson in de hoofdrol zijn klassiekers in hun genre. Het nieuws dat er nu een vervolgboek uitkomt (en wie weet ooit een vervolgfilm) zal vele fans dan ook blij maken.

Uiteraard draait het in 'Doctor Sleep' niet meer rond de psychopatische Jack Torrance, maar nu is de hoofdrol weggelegd voor zijn - intussen volwassen geworden - zoon Danny Torrance. Het plot is althans veelbelovend. Danny werkt als een verzorger in een bejaardentehuis dat plots aangevallen wordt door een groep bloeddorstige vampiers.

'Ik heb me altijd afgevraagd wat er van die kleine jongen uit The Shining gekomen was', verduidelijkt Stephen King zijn inspiratie voor een vervolgboek op een van zijn meest legendarische werken.

Het boek 'Doctor Sleep' komt normaal gezien uit in september van volgend jaar.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees