Optredens van Too noisy fish, Paul Michiels en Jeroen D'hoe

Gastronomische jazz, live vanop de boerderij

De restaurantploeg krijgt het gezelschap van een rits topmuzikanten waaronder Paul Michiels (onder.) Foto: kdl

Kortrijk-Dutsel -

Jos Theys Boerderij in Kortrijk-Dutsel organiseert dit weekend de allereerste editie van het jazzfestival Jazz Theys.

De organisatoren willen de bezoekers een combinatie van lekker eten, verfrissende drankjes en aangename muziek voorschotelen. Na de Gentse Sarah Ferri, Lily Grace en Lais vrijdag, staan zaterdagavond Too noisy fish, It's a Gas! met Paul Michiels, Jeroen D'hoe en Philip Catherine op het podium.

Boerderij-restaurant Jos Theys is een naam als een klok in de regio. Aan de ene zijde van de hofstee staan in de open stallen de kalveren vredig te herkauwen. Aan de overkant is het restaurant waar bourgondiërs al twintig jaar uitgebreid en kwaliteitsvol kunnen tafelen.

De uitbaters hebben al een lange traditie met het organiseren van thema-avonden, zoals een Franse avond, en communiefeesten voor grote groepen. Het is echter de eerste keer dat er een groot evenement wordt georganiseerd. Uitbaters Jos en Uguette Theys werken voor het project samen met Ives Mergaerts die al jaren actief is in de muziekwereld.

Met Jazz Theys proberen de organisatoren de nadruk te leggen op de beleving van het geheel. ‘Bij andere evenementen ligt de nadruk vaak op of het eten en de drank, of de muziek’, zegt organisator Jos Theys. ‘Wij willen daar graag verandering in brengen door een totaalpakket aan te bieden: een volledig menu met volwaardige muzikanten.’ De interactie tussen de artiest en de het publiek zullen worden gestimuleerd met een zeer intieme en exclusieve opstelling. ‘Het terrein heeft een beetje de vorm van een amfitheater’, gaat Theys verder. ‘Dat zou het allemaal nog intiemer moeten maken’.

De stiekeme ambitie van de initiatiefnemers is om uit te groeien tot het jaarlijkse absolute slotfestival van de zomer. Een muzikaal evenement waarop een drukke zomer op een Bourgondische manier kan worden afgesloten en doorgespoeld. De eerste editie van Jazz Theys is dan ook een test-case.'We spreken hier eigenlijk niet van de eerste editie maar wel van editie nul. Het is de eerste keer een beetje aftasten wat werkt en wat niet, maar als het aanslaat zullen we er de volgende jaren weer staan. Liefst zelfs twee maal per jaar: een keer voor en een keer na de zomer’. Meer info over de programmatie, het menu en de tickets op www.jazztheys.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio