Socialisten leggen focus op openbare ruimte en netheid

SP.A gaat opnieuw voor meeste Vlaamse schepenen

SP.A gaat opnieuw voor meeste Vlaamse schepenen

De kandiaten van SP.A-Brussel. Foto: dbb

Brussel -

In zo goed als alle Brusselse gemeenten treedt SP.A op 14 oktober aan met zusterpartij PS. De doelen liggen al vast: minstens negen schepenen binnen halen en wegen op het beleid. Daarvoor worden amper 52 kandidaten ingezet.

‘Leefbare stad’. Dat is deze keer de focus van de Vlaamse socialisten in de 19 gemeenten van de hoofdstad. ‘We willen meer openbare ruimte teruggeven aan de burgers, door bijvoorbeeld van de Anspachlaan een flanneerlaan te maken. Dat verhoogt de levenskwaliteit en is goed voor de kleinhandel’, verduidelijkt ondervoorzitter Hannelore Goeman.

Verdraagzaamheid en Netheid

Daarbij wil SP.A investeren in verdraagzaamheid en netheid, dat laatste door bijvoorbeeld containerparken te installeren in elke wijk in Brussel-stad. De partij beroemt er zich op dat ze veel kan verwezenlijken, omdat ze meer dan elke andere Vlaamse partij in de meerderheid zit. Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen werd een schepen binnen gehaald in Anderlecht, Brussel-stad, Molenbeek, Elsene, Vorst, Evere, Sint-Gillis, Sint-Joost en Koekelberg. Dat lukte door zo vaak als mogelijk met de Franstalige socialisten op een lijst te staan, een strategie die ook nu toegepast wordt.

Een minpunt lijkt wel dat er zich daardoor amper 52 kandidaten aandienen. In Brussel bijvoorbeeld, waar 49 zetels te verdelen zijn, staan enkel Ans Persoons (achtste plaats) en Pascal Smet (49ste plaats) op de lijst van burgemeester Thielemans.

Kwaliteit

‘Het klinkt cliché, maar voor ons gaat kwaliteit voor op kwantiteit', zegt Goeman. 'We rekenen erop dat Ans en Pascal ook alle twee verkozen zullen worden. In de meeste gemeenten hebben we trouwens meer en jongere kandidaten op de lijst dan vorige keer.’

SP.A gaat voor winst in Schaarbeek en Jette, plus het behoud van de huidige mandaten. Alvast in Elsene en Evere wordt dat een uitdaging. De respectieve huidige schepenen, Pascal Dufour en Jean-Luc Liens, zijn bedankt voor bewezen diensten. Goeman: ‘Daar hebben de lokale afdelingen over beslist. Zij vonden dat de samenwerking met hun schepen niet optimaal verliep. Het wordt inderdaad moeilijk om er even goed te doen als in 2006, maar we gaan ervoor.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio