Auto belandt in werfput en brandt uit

Auto belandt in werfput en brandt uit

De Renault is goed voor de schroothoop. Foto: tab

Leuven/Oud-Heverlee -

Een 29-jarige vrouw uit Sint-Joris-Weert is donderdag om 22.30 uur op het Engels Plein in Leuven met haar wagen in een werfput terechtgekomen. Ze bleef ongedeerd.

De auto vatte vuur en brandde volledig uit. De bestuurster had volgens de Leuvense politie enkele verbodsborden genegeerd en was in een werfzone terechtgekomen. Daar reed ze de put in. De brandstoftank van de Renault sloeg lek en vloog in brand. De auto brandde volledig uit. De brandweerlui blusten het vuur met water en schuim. Tijdens het blussen noorden ze een luide knal. Vermoedelijk was de brandstoftank tot ontploffing gekomen. De brandweer had de brand na een kwartiertje onder controle. Het wrak werd door de sleepdienst getakeld. De twintiger die aan het stuur zat, Annelore C., legde een negatieve ademtest af.

‘Het staat buiten kijf dat ze vele verbodsborden flagrant negeerde, anders kan ze helemaal niet op die plaats terecht zijn komen. Die werf is perfect aangeduid, ik begrijp niet dat het zo ver is kunnen komen’, aldus commissaris Marc Vranckx van de PZ Leuven. De bestuurster was zwaar onder de indruk.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio