Basisplaats voor Björn Engels?

Björn Engels (foto) vierde donderdag in Bordeaux een opgemerkt debuut bij Club Brugge. De net achttien jaar geworden verdediger viel in aan de rust en scoorde na anderhalve minuut een owngoal maar herstelde zich nadien prima. Omdat nu ook nog Almebäck mogelijk onbeschikbaar is, maakt Engels kans op een basisplaats tegen Cercle.

Maar wie is nu die Björn Engels? De grote centrale verdediger is afkomstig uit het Oost-Vlaamse Kaprijke en ruilde vier jaar geleden de jeugd van Lokeren voor die van Club Brugge. Engels traint net als middenvelder Birger Verstraete sinds het begin van de voorbereiding mee met de A-ploeg. Om die kans te grijpen, zegde hij zelfs zijn geplande reis naar Turkije af.

Aanvankelijk zat Engels op een afzonderlijke stoel in de kleedkamer tussen de grote jongens, maar na het vertrek van een aantal andere spelers en omdat hij een goede indruk liet, kreeg hij intussen een eigen vaste plaats.

Begin september was Engels met de nationale ploeg U19 aan de slag op een tornooi in Servië. Hij werd er, zeer uitzonderlijk voor een verdediger, uitgeroepen tot beste speler van het tornooi. Bij Club beschouwen ze Engels als een groot talent.

Corrigeer

MEER NIEUWS