Dronken wegpiraat knalt tegen politiecombi in Cannes: twee doden

Een dronken wegpiraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar verkeersongeval veroorzaakt in de Zuid-Franse stad Cannes. Daarbij vielen twee doden en twee gewonden. Een politiewagen raakte zwaar beschadigd.

De exacte omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. Het staat vast dat een wagen met hoge snelheid reed en met een fikse klap tegen de politiecombi botste, die vlak voor de botsing aan een groen verkeerslicht doorreed. De wagen kwam overigens uit de verkeerde richting uit een eenrichtingsstraat. Even daarvoor had de wagen al eens een andere politiecombi op een haar na gemist.

De bestuurder van de wagen kroop na de botsing uit zijn wagen en trachtte te vluchten. Een andere politiepatrouille die ter plaatse kwam, kon hem echter oppakken. De man, bekend bij de politie voor geweldpleging en drugshandel, had volgens politiebronnen zwaar gedronken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en kon nog niet worden ondervraagd.

In de wagen zaten twee mannen en twee vrouwen. Eén vrouwelijke passagier overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Ter plaatse kwam een 27-jarige politieagent om het leven. De twee gewonden, een passagier en een politieagent, zijn niet in levensgevaar.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees