Touwtrekkers hebben nieuwe lokalen

© ram

Touwtrekvereniging De Berketrekkers heeft dit weekend de nieuwe accommodatie aan sportcentrum 't Hofeind ingehuldigd. Vrijdag was er een receptie en zaterdag en zondag waren er verschillende toernooien.

ram

‘Vroeger hadden we alleen een container om ons materiaal in op te bergen’, zegt bestuurslid Jan Leenaerts. ‘Nu beschikken we over een nieuw lokaal met kleedkamers, vergaderzaal, EHBO-ruimte en berging. Naast het lokaal is er ook een overdekte trainingsbaan. Daar kunnen onze ploegen touwtrekken op zand, trappen en rubberen matten. Dat laatste is nodig voor de indoor-stijl en het is uniek in de regio. Bovendien maakt dat de sport toegankelijker voor beginnende touwtrekkers en mensen met een beperking. Alle verenigingen kunnen hier komen touwtrekken en wij zorgen voor een gediplomeerde initiator.’

De nieuwe accommodatie heeft 126.000 euro gekost. Daarvan is 61 procent betaald door Leader-subsidies via de provincie, Europa en het Vlaamse Gewest. De gemeente Merksplas zorgde voor de materialen en vrijwilligers van de Berketrekkers hebben in totaal 800 uren gewerkt aan de lokalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus