Na bocht CD&V staat burgemeester De Loor alleen

Geen zigeuners meer op Bevegemse Vijvers

Geen zigeuners meer op Bevegemse Vijvers

De zigeuners konden tot nu toe op de parking van de Bevegemse Vijvers terecht, maar een vaste pleisterplaats op de domein komt er dan toch niet. Foto: fvv

Zottegem -

Er is geen meerderheid meer om het doortrekkersterrein voor zigeuners in te richten op het voorbestemde terrein aan de Bevegemse Vijvers. Dat bleek tijdens het politiek praatcafé van de Bevegemse Buren.

Alle partijen spraken zich in het debat uit over de overlast in de wijk. Behalve de hinder door evenementen en zwerfvuil zijn er ook heel wat bewoners die zich storen aan het gedrag van zigeuners. Die namen meermaals plaats op de parking van de Bevegemse ­Vijvers.

De parking deed dienst als voorlopige pleisterplaats. Het provinciaal ruimtelijk structuurplan voorziet rechtover het zwembad plaats om een definitief doortrekkersterrein in te richten, met aansluitingen voor water en elektriciteit. Dat plan is door de gemeenteraad goedgekeurd en de eerste steen kan in principe gelegd worden. Maar dat zal niet gebeuren, want er is geen meerderheid meer voor. 

Meerderheidspartij CD&V vindt nu ook dat de zigeuners beter elders een plekje krijgen. ‘Ik heb als woordvoerder van minister Joëlle Milquet een onderhoud gehad met Roma-zigeuners’, legt Peter Vansintjan (CD&V) uit. ‘Daaruit bleek dat de zigeuners veel liever op een terrein staan op de rand van de stad waar ze geen overlast veroorzaken. Ons nieuwe standpunt in de zaak is dat we willen zoeken naar een andere locatie, langs de N42.’

Hiermee staat SP.A nu helemaal alleen met het plan om de zigeuners op de Bevegemse Vijvers te huisvesten. ‘Iedereen keurde het goed, en nu wil men het niet meer’, reageerde Peter Roman (SP.A) verrast op de uitspraken. ‘Het zijn dommeriken die nooit eens van idee veranderen’, repliceerde Stefaan De Moor van Open VLD die het plan mee goedkeurde, maar het terrein ook niet langer meer op de Bevegemse Vijvers wil.

Of er volgend jaar opnieuw zigeuners op de parking staan, zal een beslissing zijn van het nieuwe college dat op 14 oktober verkozen wordt. Maar SP.A lijkt de enige partij die er voor open staat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio