Strapdag in Basisschool Don Bosco

Strapdag in Basisschool Don Bosco

Steeds meer kinderen kiezen voor de fiets. Foto: fhw

Heverlee -

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit, ijverden leerkrachten en leerlingen van Basissschool Don Bosco in Heverlee voor veiliger verkeer.

Op de ‘strapdag’ staat alles in het teken van veiliger verkeer en groene mobiliteit. Het groene aspect wordt door de oudere leerlingen zelfs letterlijk genomen. Zij delen groene en rode kaarten uit, aan de ouders en hun kinderen. Wie met de fiets of te voet komt krijgt een groene kaart en een ballon als beloning, wie zich met de auto verkeerd parkeert of het zebrapad niet gebruikt, krijgt onverbiddellijk een strafkaart. ‘Wij hebben niet veel rode kaarten moeten uitdelen’, vertellen leerlingen Cedric Huybrechts, Ruben Erard en Lola Virathanavej. ‘Veel kinderen zijn vandaag speciaal met de fiets gekomen. De school ligt in een rustige buurt, met veel achterwegjes, waardoor kinderen uit de buurt perfect te voet of met de fiets kunnen komen.’

‘We merken een mooie evolutie op. Steeds meer kinderen komen met de fiets. Wij geven hen een klein duwtje mee, en dat werkt’, zegt directrice Carine Apers.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio