Etentje eindigt met vechtpartij

Duo riskeert twee jaar cel voor slagen aan topkok

Het restaurant van Alen kreeg dit jaar ook al inbrekers over de vloer. Foto: tab

Diest -

Twee mannen uit Diest hangt twee jaar cel boven het hoofd voor vermeende slagen aan topkok Felix Alen uit Diest. De straf is mogelijk met uitstel op voorwaarde dat ze een cursus agressiebeheersing volgen.

Omdat zijn vriendin het had uitgemaakt, wilde G.B. uit Diest zich bezatten. Hij trommelde buurman L.H. op waarna ze samen zijn afgezakt naar Nicky's Catwalk op de Grote Markt in Diest. Diezelfde 4de januari 2011 zaten ook topkok Felix Alen (62) en zijn partner Conny Verdeyen (49) te tafelen in de brasserie.

Na de zware eindejaarsdagen wilde het koppel wel even stoom aflaten en bijpraten.

Na het eten stapten Alen en Verdeyen naar hun wagen op de parking voor de eetgelegenheid. G.B. en L.H. hadden inmiddels in dronken toestand de zaak verlaten. Ze maakten een plasje tegen het voertuig van de kok. ‘Mijn cliënt sprak de beklaagden hierop aan en kreeg meteen enkele slagen in het gezicht’, zei de advocaat van Alen maandag tijdens de zitting. ‘Toen hij op de grond lag, kreeg hij nog enkele stampen waardoor hij een gebroken rugwervel opliep met blijvende invaliditeit tot gevolg.’

De openbare aanklager moest, op basis van de vaststellingen van de wetsgeneesheer, de kwalificatie van slagen of verwondingen verzwaren met een blijvende invaliditeit. Hierop staat minimum twee jaar cel. ‘Ik stel voor de straf met uitstel te geven op voorwaarde dat de beklaagden een cursus agressiebeheersing volgen’, zei de openbare aanklager. G.B. en L.H. stemden hiermee in.

Harnas

Alen liep bijna drie maanden met een harnas rond. Hij is wel opnieuw aan de slag in zijn restaurant Hof te Rhode in Schaffen bij Diest, maar kampt naar eigen zeggen nog steeds met hevige rugpijnen. Ook voerde hij een zware strijd tegen darmkanker. Een strijd die hij overigens won.

Na de vechtpartij liep Alen's vrouw naar haar zoon die enkele tientallen meter van de plaats van het incident woont. De man haalde de beklaagden in waarna het tot een vechtpartij kwam. ‘De stiefzoon van het slachtoffer heeft mijn cliënt bewusteloos geslagen. Hij is wakker geworden in het ziekenhuis en had verwondingen in het aangezicht’, zei de advocate van G.B. Agenten in burger zouden getuige zijn geweest van die feiten.

Het zinloze geweld kan de twee beklaagden wel eens zuur opbreken.

Alen vraagt 19.885,10 euro schadevergoeding. Een bedrag dat door de verdediging deels wordt betwist. ‘Het slachtoffer had al een verwonding aan de schouder. We vragen de rechtbank hiermee rekening te houden’, luidde het.

Begin juli dit jaar roofden gangsters nog de kluis van Alen's restaurant leeg.

De uitspraak volgt op 22 oktober.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio