Laatste burgemeester Nieuwerkerken overleden

Laatste burgemeester Nieuwerkerken overleden

Edgard Hooghuys werd 84. Foto: pvdb

Aalst -

Edgard Hooghuys (84), de laatste burgemeester van Nieuwerkerken, is eergisteren plots overleden op de spoedafdeling van het ASZ Aalst.

Socialist Edgard Hooghuys was van 1971 tot 1976 de laatste burgemeester van Nieuwerkerken. Beroepshalve was hij jaren aan de slag bij de NMBS. ‘Edgard liet zich de eerste keer op een lijst plaatsen voor de gemeenteraadsverkiezingen van Nieuwerkerken in 1964’, zegt schepen Ann Van de Steen (SP.A). ‘En hij werd meteen verkozen. Na de verkiezingen van 1970 werd hij burgemeester. Hij bestuurde zes jaar met de CVP.’

Veel later lag hij aan de basis van de terugkeer van de SP in het Aalsterse schepencollege. In 1989 werd er opnieuw gestart als partner van de PVV, een huwelijk dat al bijna 24 jaar standhoudt, al is de laatste legislatuur ook CD&V erbij genomen.

Hooghuys was jaren voorzitter van de intercommunale Ilva. ‘Hij was een karaktervolle en temperamentvolle man en zeer kordaat. Ik ben een echte vriend kwijt’, reageert ex-burgemeester Anny De Maght. ‘Vorige week zaten we nog samen en hadden we het nog over het verleden. Toen ik schepen werd en geen ervaring had in de gemeenteraad, verbaasde hij er zich over dat ik de gemeentewet uit het hoofd had geleerd.’

Het overlijden van Hooghuys komt onverwacht. Zondag voelde hij zich plots onwel. Hij ging naar het ASZ maar is daar overleden op de spoedafdeling.

Edgard Hooghuys wenste dat zijn lichaam geschonken werd aan de wetenschap. Er komt geen begrafenisplechtigheid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio