Elite met contract - Nikolas Maes wint in Moorslede met goedkeuring van zijn ploegmaat Guillaume Van Keirsbulck

Nikolas Maes ‘Hier heb ik lang moeten op wachten’

Nikolas Maes ‘Hier heb ik lang moeten op wachten’

Nikolas Maes wordt op het podium geflankeerd door Stijn Neirynck (rechts) en Jens Debusschere. Foto: Bart Vandenbroucke

MOORSLEDE -

Niet Guillaume Van Keirsbulck (vierde) maar Nikolas Maes reed gisteren in Moorslede als eerste over de streep. Andrew Fenn maakte met een vijfde plaats het succes van Omgea Pharma Quick-Step compleet.

De 2de Grote Prijs Westautos-Transport Demets mocht pronken met 158 renners en een mooi deelnemersveld, maar de weergoden gooiden roet in het eten. Toen de renners op pad werden gejaagd, gingen de hemelsluizen open en stak er een stormachtige wind op. De organisatoren beslisten dan maar om de wedstrijd met twee ronden in te korten.

Ondanks de stormachtige omstandigheden werd er meteen tot de aanval overgegaan. Twintig renners trotseerden wind en regen, en uiteindelijk bleven er in de finale elf over: Jasper Hamelinck, Nikolas Maes, Guillaume Van Keirsbulck, de Brit Andrew Fenn, Dylan Groenewegen, Jens Debusschere, Benjamin Verraes, Stijn Neirynck, Pieter Vanspeybrouck, Kristof Goddaert en Joeri Calleeuw. Uiteindelijk kleurden Debusschere, Maes, Van Keirsbulck en Neirynck de finale. Iedereen tipte op Van Keirsbulck, maar onder het goedkeurend oog van baas Patrick Lefevere pakte Nikolas Maes zijn eerste zege.

‘Ik heb er lang moeten op wachten’, lachte de 26-jarige Otegemnaar. ‘In de finale had ik met Guillaume afgesproken dat we om beurten gingen demarreren. Als het dan toch niet lukte om weg te geraken, hadden we nog altijd Fenn om het af te maken in de spurt. De wind maakte het bijzonder lastig en nodigde niet uit tot aanvallen, maar eenmaal ik een kloof geslagen had, wist ik dat Guillaume ze achter mij wel ging bezighouden.’

Enkele seconden later werd Stijn Neirynck tweede. ‘Toen Maes ging, kon ik niet meer reageren’, aldus de renner van Topsport Vlaanderen-Mercator. Een uitleg waarmee Jens Debusschere, die Van Keirsbulck klopte in de spurt voor de derde plaats, niet helemaal mee eens was.

‘Bij iedere demarrage moest ik het werk opknappen’, aldus Debusschere. ‘Pas toen Maes voldoende voorsprong had, kwam Neirynck uit zijn pijp voor de tweede plaats. Maar daarvoor had ik geen interesse. Ik reed om te winnen, niet om tweede of derde te worden. Ik hou wel van bijzondere weersomstandigheden, maar dit was er wel over. De felle rukwinden maakten het op bepaalde plaatsen zelfs gevaarlijk.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.