VRT neemt Marc Van Peel te grazen met montage

VRT neemt Marc Van Peel  te grazen met montage

Foto: blg

ANTWERPEN -

Heeft Marc Van Peel (foto) een knieval gemaakt voor de Zeeuwen en heeft hij zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn campagnefilmpje waarin hij een Nederlander de Schelde in kiepert? Het VRT-programma ‘Niet tevreden, stem terug’ wekte gisterenavond alvast de indruk.

Het programma liet Nederlanders aan het woord die zich beledigd voelen door Van Peel. Vervolgens trok een ploeg van Kobe Ilsen naar het havenhuis om Van Peel te vragen of hij zijn excuses wilde aanbieden aan de Nederlanders. Van Peel weigerde pertinent, maar ging vervolgens wel in op een verzoek om een interview. De interviewer van dienst stuurde het gesprek zo, dat Van Peel een aantal woorden in de mond nam die achteraf in een andere volgorde werden gemonteerd. Daardoor leek het of Van Peel zijn verontschuldigingen aanbiedt.

Wie Van Peel kent, weet dat dat uitgesloten is. Een vijftiental jaar geleden joeg hij de Nederlanders ook al op de kast met zijn uitspraak dat hij liever met een Marokkaan op een onbewoond eiland terecht zou willen komen dan met een Nederlander.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio