Food

Papillot met kabeljauw, venkel en kerstomaatjes

Papillot met kabeljauw, venkel en kerstomaatjes

Foto: © heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Hoofdgerecht

Nodig (4 personen)
- 700 g kabeljauw-haasje
- 250 g kerstomaatjes
- 1 venkel
- enkele el Pernod
- Enkele takjes versetijm
- Peper en zout
 


Bereiding
1. Snijd het kabeljauwhaasje in vier stukken. Neem vier doorzichtige zakjes, speciaal voor papillot (in de handel: braad- en ovenzakjes). Leg in het midden telkens een stuk vis.
2. Verdeel de kerstomaatjes over de vis.
3. Snijd de venkel in stukken en verdeel ze over de vis.
4. Lepel hierover enkele lepels Pernod.
5. Rits de tijm van de takjes en strooi over de vis.
6. Kruid af met peper en zout.
7. Maak het zakje dicht met een knijpertje. De papillot moet goed gesloten blijven tijdens het garen.
8. Verwarm de oven voor op 220°C en gaar de vis gedurende 15 minuten. Serveer met gekookte aardappeltjes.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be
 

Corrigeer