Koningskoppel klaart de klus voor Racing Genk

Koningskoppel klaart de klus voor Racing Genk

Foto: BELGA

Racing Genk zit steviger in het zadel op de derde plaats na een verdiende 2-1-overwinning tegen KV Mechelen. Aanvallers Jelle Vossen en Benji De Ceulaer waren weer eens de architecten van het Limburgse succes. Mechelen krijgt geen regelmaat in zijn prestaties en blijft in de middenmoot bengelen.

Genkse fans met een stadionverbod mogen de Europese verplaatsing naar Bazel niet maken. Als protest daartegen bleef het Limburgse sfeervak leeg tijdens de eerste twaalf minuten tegen KV Mechelen. Toen de fans toch hun plaatsje kwamen innemen, inspireerde dat de bezoekers uit Mechelen meer dan de thuisploeg. Op een perfect aangesneden hoekschop van Henkens zorgde De Witte tegen de gang van het spel in voor de 0-1. Enkele minuten voordien had Julien Gorius, ex-KVM, nog een wenkende kopkans laten liggen.

Genk was aangeslagen na de onverdiende tegentreffer en Malinois dicteerde plots het tempo. Diabang stuurde Mads Junker het straatje in, de Deense spits stiftte de wenkende kans net naast. De Limburgers kwamen niet alleen met de schrik vrij, op het halfuur scoorden ze zelfs uit het niets. Pacovski tastte - niet voor de eerste keer - mis op een hoekschop van Gorius, Vossen profiteerde in zijn gekende stijl. Meteen na de pauze mocht Vossen vanuit buitenspel van dichtbij besluiten. Vossen schoot over. Gerechtigheid was geschied, want de Bilzenaar stond buitenspel. Genk bleef evenwel aandringen, en had pech dat Koulibaly's poging net naast ging.

De motor van de thuisploeg sloeg echter niet helemaal aan, terwijl Mechelen tevreden leek met een punt en zich concentreerde op verdedigen. Dat vertaalde zich in een hoge foutenlast en vijf gele kaarten voor de bezoekers. KVM-trainer Harm Van Veldhoven uitte zijn onvrede daarover iets te ostentatief, scheids Vervecken toonde geen begrip en stuurde hem kordaat de tribunes in.

De sfeer werd grimmiger en maar één ploeg ging nog vol voor de winst. Genk verdiende de overwinning en kreeg na veel druk zonder kansen dan toch. Gorius nekte zijn ex-ploegmaats met een listig doorsteekballetje naar De Ceulaer, die kalm de 2-1 binnenlegde. Mechelen gooide nog drie verse krachten in de strijd, maar kon Van Hout niet meer bedreigen. Zo blijft Genk stevig op Play-off 1-koers, Mechelen moet constanter worden om daar ook aanspraak op te maken.

Corrigeer