‘Duivelskoppel’ Schmitt-Martin nog altijd samen

‘Duivelskoppel’ Schmitt-Martin nog altijd samen

Peter Schmitt en Aurore Martin. Foto: blg

Het duivelskoppel Aurore Martin (43) en Peter Uwe Schmitt (41) dat in 2001 in Brussel veroordeeld werd voor de moord op Marc Van Beers (36), is nog altijd stiekem samen. Dat zal een Frans tv-programma zondag onthullen.

Aanvankelijk leek de dood van Marc Van Beers een dramatisch maar spijtig ongeval. De zakenman stierf in mei 1995 toen hij op huwelijksreis op Corsica met zijn auto in een ravijn stortte. Zijn kersverse echtgenote Aurore Martin kon op het nippertje aan de dood ontsnappen. Pas na een jaar zou het Belgische gerecht, op aansturen van de familie Van Beers, een onderzoek starten. Uit de autopsie bleek al snel dat de zakenman al vóór de autocrash gestorven was.

Martin was ondertussen met haar minnaar Peter Uwe Schmitt, een Duitse militair die in ons land woonde, naar het Amerikaanse Florida getrokken. Daar maakten ze grote sier met de 500.000 euro die ze van de levensverzekering hadden opgestreken. De twee werden uitgeleverd, en in 2001 veroordeeld. Martin kreeg 15 jaar cel, meesterbrein Schmitt werd tot 20 jaar veroordeeld.

Elk weekend naar Duitsland

Aurore Martin kwam in 2007 voorwaardelijk vrij. Ze woont in het Waalse Visé, waar ze Franse les geeft aan anderstaligen. Schmitt werd een jaar later vrijgelaten en teruggestuurd naar zijn thuisland, waar hij werkt als timmerman. Hij mag voor 2017 niet naar ons land terugkeren.

Aanvankelijk mochten de twee geen contact hebben. Het Franse tv-programma Faites Entrer L’accusé op France2 wijdt zondag een uitzending aan het koppel en onthult daarin dat ze nog altijd samen zijn. De lange opsluiting heeft het koppel schijnbaar niet uit elkaar gedreven. Elk weekend zou Martin naar Duitsland reizen om Schmitt te bezoeken. Ze heeft daartoe de toestemming verkregen van een strafuitvoeringsrechtbank. 

Corrigeer

MEER NIEUWS