Kristof Waterschoot en Caroline Bastiaens

Politiek is een roeping wordt vaak gezegd, maar soms zit het gewoon in de genen en soms is het zelfs het begin van een nieuwe liefde. Vandaag Caroline Bastiaens en Kristof Waterschoot, twee CD&V’ers die elkaar via de politiek leerden kennen.

Zij staat namens CD&V op de zesde plaats van de Stadslijst, hij trekt als districtsschepen in Hoboken de lijst voor de CD&V. Caroline Bastiaens (36) en Kristof Waterschoot (31) leerden elkaar vele jaren geleden al kennen op het kabinet van havenschepen Marc Van Peel, maar pas in 2010 sloeg cupido toe en vormden ze een koppel. Eind juni gaven ze elkaar het ja-woord. ‘We hebben elkaar inderdaad via de politiek leren kennen’, zegt Kristof Waterschoot, behalve districtsschepen in Hoboken ook federaal volksvertegenwoordiger voor CD&V in de Kamer. ‘Dat moet in 2004 zijn geweest. We hebben elkaars pad een aantal keren gekruist. Zij werkte op het kabinet van Marc Van Peel, maar heeft ook een tijdje in het Europese parlement gezeten als medewerker van Ivo Belet. Ik ben zelf ook bij Van Peel gaan werken op het beleidsdomein haven, terwijl Caroline de stedelijke dossiers deed. Ik ben dan op zeker moment naar het parlement gegaan. Dat combineer ik nu met de job van districtsschepen van Openbare Werken.’

Caroline Bastiaens is als kabinetschef de sterke vrouw achter schepen Marc Van Peel. CD&V speelt Bastiaens nu volop uit als nieuw gezicht in de campagne voor de gemeenteraad. Ze prijkt op de zesde plaats - de tweede CD&V'er na Philip Heylen - van de Stadslijst van burgemeester Patrick Janssens. Kristof Waterschoot trekt daarom voluit de kaart van Hoboken, waar hij de lijst van zijn partij trekt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio