Britse politie overweldigd door respons over verdwenen meisje

De zoektocht in Groot-Brittannië naar het verdwenen vijfjarige meisje April Jones kan op grote steun rekenen van de bevolking. De politie moest zelfs vrijwilligers terugtrekken van de operatie opdat de agenten niet ‘afgeleid’ zouden worden van hun werk.

Vele mensen vertelden aan Britse reporters dat ze op de hoogte werden gebracht over het lot van April Jones via de sociale media, Facebook inbegrepen, en zich verplicht zagen bij de zoektocht te helpen.

De ongewone oproep van de politie kwam er twee dagen nadat April Jones verdween, terwijl ze aan het spelen was met andere kinderen in de buurt van haar huis in het dorpje Machynlleth, in Wales. Een 46-jarige man werd dinsdag gearresteerd, maar er werd geen spoor teruggevonden van het meisje.

Haar verdwijning leidde tot een nooit geziene respons van de dorpsbewoners, die met honderden vrijwilligers naar haar hielpen zoeken in rivieren, heuvels en velden in het landelijke gebied. Maar na de tweede nachtelijke zoektocht zei hoofdinspecteur Ian John dat de politie zich zorgen maakte over de veiligheid van de bevolking in wat hij ‘erg moeilijke omstandigheden’ noemde.

‘Ondanks de grote steun en de betrokkenheid van de mensen om ons te helpen April terug te vinden, kunnen we dit nu alstublieft overlaten aan opgeleide en ervaren mensen van ons korps. Ik wil niet dat onze agenten nog worden afgeleid door hun goedgemeende en enthousiaste hulp’, voegde hij eraan toe.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees