Jong koppel blaast historisch gebouw aan Coupure nieuw leven in

Café Napoleon wordt De Walrus

Café Napoleon wordt De Walrus

Seline De Cloet en Pieter-Jan Maes voor de oude Napoleon, binnenkort De Walrus.

Gent -

Café Napoleon, op de hoek van de Coupure links en de Rozemarijnstraat is een monument in Gent. Twee jaar stond de voormalige brasserie leeg, maar vanaf 16 oktober laten Seline De Cloet en Pieter-Jan Maes er een nieuwe wind door waaien met De Walrus, ‘een ‘lichtbruin’ café, waar alle generaties welkom zijn.

Oud-strijders van Napoleon hebben het pand gebouwd, eind jaren tachtig werd het interieur volledig vernield door een brand en jaren geleden was het een van de populairste biljartcafés van Gent. De Napoleon is dus zeker een zaak met geschiedenis en daar willen Seline De Cloet en Pieter-Jan Maes graag nog een hoofdstuk aan toevoegen.

‘We zijn zeer blij dat dit pand een verhaal heeft, maar we willen toch af van de naam Napoleon, het klinkt te oubollig. Bovendien had de vorige uitbater wat problemen met de buurtbewoners wegens geluidsoverlast. Wij willen dat volledig anders aanpakken. We hebben onze muren geluidswerend gemaakt en hebben overal briefjes in de bus gestoken met ons nummer erop, voor mochten er toch klachten zijn. Met onze nieuwe naam De Walrus beginnen we met een schone lei.’

Potige zeebonk

We kozen voor De Walrus omdat het een groot, robuust pand is. Het café is niet genoemd naar het dier, maar naar een potige zeebonk, een wal...rus. (lacht) ’ Dat blijkt ook uit hun logo, een gespierde mannenarm waarop een tattoo van een moustache prijkt.

Lichtbruin

Zelf noemen ze De Walrus een ‘lichtbruin’ café. ‘Het interieur wordt een mengeling van oude en nieuwere meubels, met kunstwerken aan de muur van kunststudenten uit de buurt. En er zal vooral oudere rustige muziek te horen zijn. Wij zijn allebei grote fans van jazz uit de jaren twintig.’

De Walrus moet zoveel mogelijk generaties aantrekken, van oudere mensen uit de buurt, over studenten die er in de buurt op kot zitten, tot jonge gezinnen met kinderen.

‘Vooral oudere buurtbewoners zijn zeer blij dat hun favoriete café van vroeger weer opengaat. Wij willen daar op inspelen met kaartnamiddagen, taart en koffie of zelfs een thé dansant op zondagnamiddag. Het zou tof zijn, mochten daar ook jonge mensen op afkomen, zodat het een leuke mix is.’

Ook wie zin heeft in een lekkere snack kan terecht in De Walrus, want in haar keuken bereidt Seline De Cloet elke dag een vegetarische dagschotel, spaghetti, croques en soep. Aan de toog zijn veel streekbieren te verkrijgen en er zijn ook altijd een paar whisky’s en rums van de maand.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio