Brussel opent opslagplaats voor gevonden fietsen

Brussel opent opslagplaats voor gevonden fietsen

Staatssecretaris Bruno De Lille opende gisteren de opslagplaats voor gevonden fietsen. Foto: dbb

Schaarbeek -

In Brussel is een opslagplaats geopend voor gevonden fietsen. Wie zijn fiets niet liet graveren, maakt kans hem daar toch terug te vinden.

Wie zijn fiets kwijt geraakt is, kan al sinds 2010 terecht op de website www.gevondenfietsen.be, een initiatief van de provincie Antwerpen. De website bevat intussen al informatie uit heel Vlaanderen en sinds oktober dit jaar is ook het Brussels Gewest aanwezig, in twee talen.

De site toont foto's van alle fietsen die politie en gemeentediensten terugvonden. Via verschillende zoekcriteria kunnen eigenaars op zoek naar hun tweewieler. Het gaat altijd om niet-gegraveerde fietsen, want van gegraveerde exemplaren valt de eigenaar te achterhalen.

Op de Leuvensesteenweg 655 in Schaarbeek heeft het Brussels Gewest nu de opslagplaats geopend waar Brusselaars hun fiets kunnen ophalen. Voor ze die krijgen, moeten ze wel vragen beantwoorden over enkele details aan hun tweewieler. Dat kan bijvoorbeeld gaan over het soort slot dat errond hing. Eigenaars krijgen zes maanden de tijd om hun fiets op te halen. Doen ze dat niet, dan wordt hij gerecycleerd of wordt hij ter beschikking gesteld van scholen, OCMW's en studenten.

Staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen) benadrukt dat Brusselaars in elk Fietspunt terecht kunnen om hun fiets te laten graveren. ‘Een goed slot en een correct gebruik ervan blijven echter de belangrijkste wapens tegen fietsdiefstal.’ Hij doet ook een oproep aan de Brusselse burgemeesters om van de strijd tegen fietsdiefstallen een prioriteit te maken. Vorig jaar zijn er in Brussel naar schatting tienduizend fietsen gestolen. Voorlopige cijfers geven aan dat het er dit jaar nog meer worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio