Honderden verzamelen op Korenmarkt

Avondshoppers zingen met Sioen

In tegenstelling tot de lente-editie van de avondshopping waren zowel de buienradar als de weergoden de vijfde editie van de avondshopping goed gezind. Niet dat het over de koppen lopen was, maar volle tramperrons en wachtrijen aan de kassa van warenhuizen waren er wel. En Sioen warmde de mensen op in een zangstonde op de Korenmarkt.

De stad was gisteren aan de vijfde avondshopping toe, en dus waren weer een paar honderd winkels open tot 20 of zelfs 22 uur. Bovenop het late shoppen zorgde de dienst economie van de stad Gent voor randanimatie.

Muziek en misdaad, daar was het hem gisterenavond om te doen. Muziek, die aangeleverd werd via het Festival van Vlaanderen Gent, dat een podium met doorzichtige dakkoepel op de Korenmarkt neerzette. Daar leerde Frederik Sioen zijn volk zingen. Sioen zou aanvankelijk overdag nog een paar aula’s van de universiteit aandoen om de studenten te leren zingen, maar dat plan moest door een snotvalling van Sioen afgevoerd worden. Sioen spaarde zijn stem voor ’s avonds en zong samen met het publiek en met zes koren nummers van The Beatles, David Bowie, en Ludwig Van Beethoven. In het laatste geval was het wel de Gentse versie van de Europese hymne, die recent door Lieven Tavernier vertaald werd.

De koren die om 21 uur aan de Korenmarkt verzamelden waren eerder op de avond al her en der verspreid in de stad te horen en te zien. Het waren overigens koren van allerlei slag: Collegium Cum Splendore, Arte Musicale, De Valse Teefjes, Krop in de Keel, Sapquay en het koor van de lerarenopleiding van de Hogeschool Gent.

Misdaadscène

De avondshoppers liepen onderweg ook hier en daar een misdaadscène tegen het lijf. Misdaad is dit jaar de rode draad van het Filmfestival Gent dat volgende dinsdag begint. De kartonnen misdaadscènes, afgeschermd door zwart-gele linten, wekten vooral nieuwsgierigheid, maar niet echt duidelijkheid.

Sommige shoppers blijven het een nadeel vinden dat een aantal winkels tot 20 uur open is en andere tot 22 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio