Daniël Termont (SP.A) ziet coalitie met N-VA niet zitten

Daniël Termont (SP.A) ziet coalitie met N-VA niet zitten

Foto: vrt

GENT - Daniël Termont ziet een coalitie tussen zijn kartel SP.A-Groen en de N-VA van Siegfried Bracke niet zitten. Dat zei de huidige Gentse burgemeester donderdagavond in Reyers Laat op Canvas.

De partij van Termont bestuurt Gent al 24 jaar met een paarse coalitie, maar die samenwerking staat onder druk doordat de SP.A in kartel met Groen naar de lokale verkiezingen gaat. 'Open VLD moet begrip hebben voor deze politieke keuze,' aldus Termont in Reyers Laat.

Hoewel Termont met Siegfried Bracke 'gerust door dezelfde deur kan', ziet hij een coalitie met de N-VA na 14 oktober niet zitten. 'Hun programma staat te ver van het onze. De N-VA wil bijvoorbeeld één op de vier personeelsleden van de stad laten afvloeien, dat kan voor mij niet.'

De Gentse burgemeester zei met een goed gevoel naar de verkiezingen te gaan. 'Maar je mag het vel van de beer nooit verkopen voor hij geschoten is.' Termont benadrukte verder de hele legislatuur te willen uitdoen. Hij ontkent daarmee de geruchten dat Freya Van den Bossche de burgemeestersjerp in de loop van de komende zes jaar zou overnemen. 'Als mijn gezondheid het toelaat, zit ik de hele rit uit,' verzekerde hij.

Corrigeer

NIEUWS