Dronken Jonathan Legear rijdt in op tankstation

De schade aan de shop is groot.

TONGEREN -

Ex-Anderlechtspeler Jonathan Legear is zondagochtend rond 5.30 uur ingereden op de shop van een tankstation in Tongeren. Een persoon raakte lichtgewond en de materiële schade is heel groot.

Jonathan Legear stond zondagochtend op de parking van een tankstation aan de Luikersteenweg in het Limburgse Tongeren. Daar drukte hij plots hard op het gaspedaal, waardoor hij inreed op de shop van het tankstation. Zijn Porsche Panamera reed meer dan tien meter ver in de winkel, waar de ravage enorm was. 

Tot 300.000 euro schade

'De hele automatisatie van de pompen is defect. We schatten de schade tussen de 250.000 tot 300.000 euro, ' vertelde zaakvoerder Angelo Bruno van Esso tankstations. Volgens hem wilde Legear na de aanrijding te voet wegwandelen. 'Hij zei dat hij alles wel zou betalen. Vermoedelijk kwam hij terug van een nachtje stappen.'

De exacte schade wordt maandag opgemeten, maar de ravage is groot. Er werkt een twaalftal personeelsleden en die zijn nu tijdelijk werkloos.

Eén lichtgewonde

In het restaurantgedeelte van de shop zaten een tiental mensen te eten. Een van hen, een 21-jarige man uit Tongeren, raakte lichtgewond door rondvliegende glasscherven, maar heeft het ziekenhuis ondertussen al verlaten.

De voetballer zat dronken achter het stuur. Zijn rijbewijs werd in ieder geval onmiddellijk voor twee weken ingetrokken. Legear werd naar het politiecommissariaat overgebracht, waar hij zijn roes kon uitslapen.

Nog al brokken gemaakt

Het is niet de eerste keer dat Legear brokken maakt met de wagen. In 2009 vertrok hij ’s nachts na een feestje in discotheek Carré in Willebroek. Legear was stomdronken en knalde met zijn BMW X5 tegen een geparkeerde wagen. Hij reed door, ging iets verder uit de bocht, en kwam hard tot stilstand tegen een garage. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van twee weken, een geldboete en een rijverbod van een maand. Zelf noemde hij de celstraf ‘symbolisch’ en ging in beroep tegen de veroordeling.

De 25-jarige flankaanvaller ruilde in 2010 Anderlecht voor het Russische Terek Grozny. 

Corrigeer

NIEUWS