West-Vlamingen winnen BK pompoenschieten in Kasterlee

West-Vlamingen winnen BK pompoenschieten in Kasterlee

De West-Vlaamse winnaars bij hun katapult. Foto: pkk

Kasterlee -

De KLJ van Oostnieuwkerke is de nieuwe Belgische kampioen pompoenschieten. De West-Vlaamse jongens en meisjes schoten hun pompoen 366 meter ver.

Het tweede Belgisch kampioenschap pompoenschieten lokte meer dan duizend nieuwsgierigen naar Kasterlee, en die kregen waar voor hun geld. De katapulten waren ten opzichte van verleden jaar beter afgesteld en krachtiger. De organisatie was dan ook voorbereid op zéér ver vliegende pompoenen.

De West-Vlaamse teams maakten meteen hun favorietenrol waar. Bij de tweede poging schoot de KLJ van Oostnieuwkerke de pompoen al over de 300 meter. Bij een volgende poging duurde het zelfs een hele tijd vooraleer de organisatoren de weggeschoten vrucht terug hadden gevonden.

Controleurs

In vergelijking met vorig jaar verliep het pompoenschieten veel vlotter, hoewel bij verscheidene pogingen de pompoenen nog niet de richting of de afstand bereikten die de schutters voor ogen hadden. De controleurs moesten dan ook goed uit hun doppen kijken. Maar niemand maakte zich daar veel zorgen over.

Het was een prachtige dag en de tapkranen in de tent, de frietkraam en de kinderanimatie draaiden op volle toeren. De plaatselijke teams lieten zich niet onbetuigd. De niet-pompoenpitspuwers uit Lichtaart – die met hun houten katapult niet minder dan elf keer een pompoen afschoten – haalden een verdienstelijke vierde plaats met een schot van 242 meter.

Volgend jaar wordt aan het Belgisch kampioenschap wellicht een bijkomende discipline toegevoegd om de spektakelwaarde nog te verhogen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio