Roelandt richt samen met Colruyt bakkerij op

Roelandt richt samen met Colruyt bakkerij op

Zaakvoerders Christiaan Roelandt en Yves Strubbe zijn opgetogen over de samenwerking met de supermarktketen. Foto: lcl

Zele/Lokeren -

Familiebedrijf Roelandt gaat samen met Colruyt een nieuwe bakkerij oprichten in Lokeren. Roelandt werkt al langer samen met de keten.

Rond Pasen volgend jaar zal de nieuwe bakkerij gebouwd worden in Lokeren. ‘Daarnaast hebben we onze versbakkerij in Zele, een bakkerij voor artisanale producten en gebak en een bakkerij voor diepvriesproducten. Die laatste twee zijn gevestigd in Lokeren. Het is belangrijk om te weten dat de drie bakkerijen zelfstandig blijven, en er dus niets verandert’, zegt Christiaan Roelandt die samen met zijn schoonbroer Yves Strubbe de zaak leidt. ‘Begin 2014 zou de productie dan van start gaan.’

Colruyt en Roelandt werken al langer samen, en zien de samenwerking als een win-winsituatie. ‘Wij brengen de kennis, en Colruyt het logistieke aspect in het project. Zo komen we tot een samensmelting van twee sterke punten, waardoor we er allebei sterker uitkomen’, vertelt Roelandt. ‘Momenteel zijn er 200 werknemers in dienst, maar met de nieuwe bakkerij worden er meer dan 40 banen bij gecreëerd.’

Zowel Roelandt als Colruyt zijn familiebedrijven. ‘En dat beschouwen we als een van onze sterktes’, vertelt Roelandt. ‘Omdat we dezelfde gelijklopende structuur en bedrijfscultuur hebben, klikt het ook zo goed tussen ons’, vertelt Strubbe.

In de jaren vijftig richtte de grootvader van Christiaan in Hamme een dorpsbakkerij op, en leverde hij ook aan andere bakkers. ‘Mijn ouders hebben dan de zaak overgenomen, en vanaf dan werd er ook geleverd naar supermarkten’, zegt Christiaan. In 1996 verhuisde de zaak naar Zele, en sindsdien kende het bedrijf zijn grootste groei.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio