Bert De Waele neemt afscheid met winst

Bert De Waele neemt afscheid met winst

De Waele haalde het in Oostrozebeke voor Vandewalle. Foto: vdb

Bert De Waele (37), die tegen heug en meug afscheid neemt van het profpeloton omdat hij niet akkoord raakte met sponsor Landbouwkrediet voor een contractverlenging, nam gisteren in zijn Oostrozebeke afscheid met een overwinning. De thuisrijder toonde zich in een sprint met twee sneller dan Belgisch kampioen tijdrijden Kristof Vandewalle. Laurens De Vreese, zondag nog de gefrustreerde tweede van Parijs-Tours, toonde zich de snelste van de achtervolgers.

‘Ik zal het missen', keek de luid toegejuichte afscheidnemer met een zucht terug op twaalf jaar profbestaan, waarvan hij weliswaar zeven maanden moest schrappen omwille van een zware knieblessure. ‘Ik wist niet dat ik zoveel supporters had. (lachend) Dat moet je dan te weten komen op de dag dat je ermee kapt! Het is natuurlijk spijtig dat het afscheid op deze manier moet gebeuren. We hadden met de sponsor al een afspraak voor een jaartje extra. Ik moest weliswaar inleveren, maar daar kon ik mee leven. Uiteindelijk werd de deal echter afgeblazen, zodat ik meteen besloot om er een punt achter te zetten. Ik heb immers geen schrik voor het beruchte zwarte gat. Nu laat ik alles een beetje bezinken en dan zien we wel wat zich aandient. Ik zou het bijvoorbeeld zien zitten om met de jeugd te werken.'

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.