Vind de job én liefde van je leven: 5 tips!

© jobat.be

Volgens Nicole Williams, Connection Director bij LinkedIn, hangt de zoektocht naar de ideale partner nauw samen met die naar de ideale job. Met deze vijf tips vind je zowel de job als de liefde van je leven!

(nm)

In het boek ‘Girl on Top: Your Guide to Turning Dating Rules into Career Success’ vergelijkt Nicole Williams, carrière-expert en Connection Director bij LinkedIn, de zoektocht naar de perfecte man/vrouw met de zoektocht naar de job van je leven. Volgens haar hangen de twee in belangrijke mate samen, wat geldt voor je liefdesleven is namelijk ook makkelijk toepasbaar op je werkleven.

Aan de hand van dat boek gaf de Amerikaanse zakenwebsite Businessinsider de volgende tips mee voor mensen die op zoek zijn naar de ideale baan én levensgezel:

1. Praat niet te veel

Niets irritanter dan iemand die veel praat, maar nooit luistert. Zowel op je job als in je relatie is het ontzettend belangrijk dat je af en toe zwijgt en luistert naar wat de andere heeft te zeggen.

2. Laat anderen over jou opscheppen

Iemand die opschept over zichzelf wordt automatisch met argusogen bekeken. Probeer daarom anderen voor jou een goed woordje te laten doen in plaats van zelf te zeggen hoe geweldig je bent.

3. Verwacht niet dat je bedrijf/baas/geliefde zal veranderen

Wat zouden we graag mensen willen veranderen. Maar hoe hard we het ook proberen, het zal ons nooit lukken. Leg je er daarom bij neer dat je baas of lief soms niet dezelfde gedachten heeft als jou.

4. Wanhopig gedrag is een afknapper

Hoe wanhopiger je je gedraagt, hoe minder kans je maakt bij die ene persoon waar je een boontje voor hebt, of die job waar je al jaren naar op zoek bent. Relax en wees gerust wat zelfverzekerder. Doe desnoods in het begin alsóf je zeker bent van jezelf, alleen zo kan je anderen overtuigen van jouw kunnen.

5. Weet wanneer je moet loslaten

Het is niet omdat je carrière – of relatie – tijdelijk in het slop zit, dat je deze ook meteen moet opgeven. Wees er eerst zeker van dat je alles hebt gedaan wat je kon, voor je je ontslag geeft of uit je relatie stapt.

>

>

>

>

Aangeboden door onze partners

Nog Slimmer Leven