'Apple heeft 10 miljoen iPad mini's besteld'

'Apple heeft 10 miljoen iPad mini's besteld'

Conceptafbeelding van de iPad Mini Foto: ciccarese design

Apple zou minstens 10 miljoen iPad Mini's besteld hebben bij leveranciers. Dat schrijft de Amerikaanse krant Wall Street Journal, die vorige week al zei dat Apple met de productie van de kleine tablet gestart was.

Hoewel er nog niet officieel over gecommuniceerd werd, gaan velen er van uit dat de iPad mini eind oktober zal worden onthuld. De 10 miljoen zogezegde iPad mini's zijn ongeveer dubbel zoveel tablets dan Amazon besteld heeft voor het laatste kwartaal van 2012.

De Amerikaanse krant berichtte eerder al dat de productie van de kleine tablet inmiddels gestart is. Volgens analisten wijst de huidige vraag naar kleine tablets als de Kindle Fire, Galaxy Tab 7.0 en de Google Nexus uit dat er een grote markt is voor tablets met 7-inch schermen.

Ondanks het grote succes van de iPad, merkt Apple de laatste maanden dat het marktaandeel langzaam afneemt. Volgens onderzoeksbureau iSuppli heeft de iPad nu een kleine 70 procent van de tabletmarkt in handen, tegen 84 procent in 2010. Samsung staat op de tweede plek met 9,2 procent.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees