Zaakvoerder omstreden huwelijksbureau krijgt celstraf

KORTRIJK / ZWEVEGEM -

De correctionele rechtbank in Kortrijk heeft Bart C., de zaakvoerder van een omstreden huwelijksbureau in Zwevegem, dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel waarvan één effectief. De man lichtte tientallen slachtoffers op.

De 46-jarige Bart C. uit Zwevegem stond terecht omdat hij meer dan 200 vrijgezellen oplichtte. Accent Partners is sinds 1990 actief als relatiebureau in Oost- en West-Vlaanderen maar de klachten tegen Bart C., zaakvoerder van het bureau in Zwevegem, stapelden zich op. Hij spiegelde vrijgezellen mooie profielen voor van knappe, hoog opgeleide partners uit hun buurt, maar tot een ontmoeting kwam het meestal niet.

Bart C. was ook nooit bereikbaar voor zijn klanten, die hij wel honderden tot duizenden euro’s als voorschot liet betalen. Naast de gevangenisstraf besliste de rechter dat het relatiebureau drie maanden de deuren moet sluiten. Bart C. kreeg ook een beroepsverbod van vijf jaar. Tientallen gedupeerden stelden zich burgerlijke partij.

De man moet ruim 100.000 euro aan schadevergoedingen betalen, 271.633,22 euro werd door de rechter verbeurd verklaard. In 2003 werden Bart C. en het huwelijksbureau al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 12.500 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio