Oud stadhuis Mesen verbouwd tot cultuurhuis

Mesen -

De renovatie van het voormalig stadhuis is gestart. Het oude stadhuis moet een toerisme- en cultuurhuis worden.

Na de verhuis van de stadsdiensten naar het voormalige Adelahuis stond het stadhuis leeg. Het gebouw, dat dateert van kort na de Eerste Wereldoorlog, wordt helemaal ontmanteld en de aanpalende voormalige brandweerkazerne zal worden afgebroken.

‘In het oud stadhuis zal de cultuurdienst en de stedelijke bibliotheek onderdak krijgen. Er komt ook een toeristisch infopunt en een onbemand bezoekerscentrum. De feest- en toneelzaal op de bovenste verdieping, die tot na de Tweede Wereldoorlog nog in gebruik was, wordt hersteld in zijn oorspronkelijke staat’, verduidelijkt burgemeester Sandy Evrard.

Museum

Een aantal stukken van het voormalige museum, dat Mesen belichtte tijdens WO I, krijgen een plaats in het nieuwe cultuur- en toerismehuis. Maar daarnaast zal ook de rijke Middeleeuwse geschiedenis van Mesen belicht worden.

De kostprijs van de renovatie wordt geraamd op bijna 1,5 miljoen euro. Omdat het stadhuis beschermd is, wordt negentig procent daarvan met subsidies betaald. De officiële opening van het gerenoveerde oud stadhuis is voorzien op Anzac Day , 25 april 2014.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio