Tom Goovaerts toont zich voor eigen publiek

STABROEK/KAPELLEN -

Naast Thomas Sprengers maakte ook Tom Goovaerts deel uit van de kopgroep die de finale van Putte-Kapellen kleurde. De renner uit Stabroek had van deze thuiswedstrijd een doel gemaakt. ‘De voorbije jaren was ik een aandachtige toeschouwer van de Sluitingsprijs. Ik was dan ook maar wat blij dat ik dit jaar mocht deelnemen’, vertelt Goovaerts. ‘Overal langs de omloop stonden er mensen die mij aanmoedigden. Dit was een zeer leuke ervaring en de steun van het publiek gaf mij vleugels. Ook ik geloofde in de finale even in een goede afloop. Zeker toen ik te horen kreeg dat topfavoriet Marcel Kittel er ziek de brui aan had gegeven. Maar toen het peloton een versnelling hoger schakelde, slonk onze voorsprong aanzienlijk.’

Putte-Kapellen betekende voor Tom Goovaerts nog niet het einde van het seizoen. Hij pikt nog drie regionale wedstrijden mee. ‘Dit weekend zet ik nog aan in Haasdonk en Boom. Volgende week dinsdag sluit ik mijn wegcampagne af in Heist-op-den-Berg’, aldus de 24-jarige eliterenner zonder contract.

‘Daarin streef ik nog enkele mooie uitslagen na zodat ik het seizoen met een goed gevoel kan afsluiten.’

‘Wat volgend jaar zal brengen, is nog niet helemaal duidelijk. Verschillende teams toonden al interesse. De komende weken hoop ik hierin duidelijkheid te verkrijgen. Een profcontract zit er dan wel niet aan te komen, het belooft desalniettemin een mooie uitdaging te worden’, besluit Goovaerts.

Corrigeer