Veldrijden Vlaamse Cyclocrosscup Serskamp

Kendric Van Grembergen: ‘Alles van week tot week bekijken’

Kendric Van Grembergen:  ‘Alles van week tot week bekijken’

Foto: mvh

SERSKAMP/WICHELEN -

De veldritbedrijvigheid is komend weekeinde Oost-Vlaamse gekleurd. Zondag wordt in Ronse de eerste wedstrijd van de Bpost Bank-trofee afgewerkt, maar eerst staat zaterdag in Serskamp de derde manche van de Vlaamse Cyclocrosscup op het programma.

In Knesselare en Moerbeke-Waas kon de regionale veldrittop de eerste punten verdienen voor dit regelmatigheidscriterium waarvan de wedstrijden in Oost- en West-Vlaanderen worden verreden. Zondag stak Kendric Van Gremergen de kop op. Hij won de manche in Moerbeke-Waas en nestelde zich in de tussenstand op de vijfde plaats. ‘Ik geef toe dat ik wel mijn zinnen zet op het eindklassement van dit regelmatigheidscriterium. Dus is het uiteraard belangrijk om in de eerste wedstrijden meteen te scoren want eenmaal de achterstand te groot wordt, kan je die niet meer goedmaken. Net om die reden was de eerste manche in Knesselare voor mij een flinke tegenvaller. Ik kreeg er met pech af te rekenen en moest er de strijd staken. Daarom zal ik alles van week tot week moeten bekijken. Maar de zege in Moerbeke-Waas gaf me dan weer wel veel vertrouwen’, aldus Kendric Van Grembergen die deze winter weer de kleuren verdedigt van het Asfra Racing Team.

‘Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik zo vroeg in conditie zou zijn. Het is duidelijk dat de nieuwe trainingsaanpak onder leiding van Luc Wante zijn vruchten afwerpt. Hij is ook de trainer van profwielrenner Sep Vanmarcke.’

Tussenstand bij de elite zonder contract na twee wedstrijden: 1) Toon Devenyns 51 punten; 2) Sten Raeymakers 49; 3) Pedro Baelen 46; 4) Stijn Penne 42; 5) Kendric Van Grembergen 41; 6) Bjorn Rondelez 40; 7) Patrick Bassez 40; 8) Mathieu Willemyns 38; Jan Van Zeebroeck 38; 10) Dennis Baeyens 37.

In de overige reeksen is de leiding in handen van Kevin Neirynck (beloften), Tom Diependaele (juniores), Tibo Degryse (tweedejaarsnieuwelingen) en Seppe Rombouts (eerstejaarsnieuwelingen).

Corrigeer