CD&V'er dreigt met juridische stappen

Walter Vandenbossche ‘razend’ om analyse wijkcomité

Walter Vandenbossche ‘razend’ om analyse wijkcomité

Het wijkcomité vindt de dreigementen van Vandenbossche 'niet aanvaardbaar'. Foto: dbb

Anderlecht -

Naar aanleiding van een document dat in Anderlecht circuleert, dreigt CD&V-kopstuk Walter Vandenbossche met gerechtelijke stappen tegen een wijkcomité. Dat zou zijn woorden gemanipuleerd hebben in een bevraging rond het Constant Vanden Stockstadion.

Mag voetbalclub Anderlecht zijn stadion in het Astridpark uitbreiden of niet? Het Wijkcomité van de Buren van de RSCA is er alvast tegen gekant en maakte daarom een document op met de standpunten ter zake van alle politieke partijen die wilden meewerken. Begin deze week, zeven dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen, is het doorgestuurd naar zo veel mogelijk Anderlechtenaren via de vereniging Interwijken.

CD&V-kopstuk Walter Vandenbossche verslikte zich naar eigen zeggen in zijn koffie toen hij het te lezen kreeg. ‘Ik had een evenwichtig juridisch standpunt opgesteld. Maar in de tekst die ik voor ogen kreeg, schoot slechts het introductiepunt over. Dat is absoluut niet eerlijk, want daardoor is de info gemanipuleerd’, zegt hij.

Document

De oud-schepen is vooral ‘razend’ op Piet Slosse, die het document via Interwijken naar zo'n 50 andere wijkcomités doorstuurde. ‘Die man is zeer actief voor vroeger Agalev en nu Groen. En natuurlijk komt zijn partij het best uit de analyse. Ik voel mij totaal misbruikt. Ik ben razend.’

In een e-mail waarschuwde hij Slosse al dat hij zijn advocaat laat onderzoeken ‘hoe ik U en uw kliekje tot schadevergoeding gerechtelijk kan dwingen.’ Die laatste hoort het donderen in Keulen. ‘Ja, ik heb nog bij Agalev gezeten, maar daar heb ik in 2003 al afstand van genomen’, weert Slosse zich. ‘Sindsdien zet ik mij in voor de participatieve democratie. Ik doe niet meer dan de e-mails van wijkcomités ontvangen, vertalen en doorsturen. Ik denk dat meneer Vandenbossche dat niet goed begrepen heeft.’

Ook Didier Verboomen, die de analyse hielp opstellen voor het Wijkcomité van de Buren van de RSCA, is geschrokken van Vandenbossches reactie. ‘Onze analyse is in de grootste objectiviteit verlopen en door onze leden goedgekeurd. Bovendien zijn in bijlage de volledige standpunten van alle partijen opgestuurd. Dat hij nu met dreigementen komt aanzetten, vind ik niet aanvaardbaar’, aldus Verboomen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio