Gentse kandidaat zamelt overtollige verkiezingsflyers in

Gentse kandidaat zamelt overtollige verkiezingsflyers in

Foto: -

GENT - De brievenbussen van de Gentenaars worden de voorbije dagen gebombardeerd met verkiezingsdrukwerk. Kilo's flyers, folders, postkaartjes en ander drukwerk wordt door de bussen geduwd. Groen-kandidaat Steven Vromman, ook bekend als Low Impact Man, pikt hier handig op in en zamelt zaterdag alle overtollig verkiezingsdrukwerk in op de Zuid.

'De verkiezingen zitten er bijna op. Veel mensen hebben thuis overtollig verkiezingsdrukwerk klaar liggen om mee te geven bij de ophaling van het oud papier. Misschien zit er nog bruikbaar papier bij.'

'Vooral folders en affiches die aan één kant bedrukt zijn kan je perfect gebruiken als kladpapier of tekenpapier', zegt Vromman, die zelf ook op de sp.a-Groen-lijst staat zondag.

Inzameling

Om te zorgen dat dit papier een tweede leven krijgt organiseert Vromman zaterdag, de dag voor de verkiezingen, een ‘inzameling van overtollig verkiezingsdrukwerk’.

'Van 10u30 tot 11u30 kan je het overtollig verkiezingsdrukwerk aan ons overhandigen aan de Zuid', zegt hij. 'Wij sorteren het bruikbare papier en stellen het ter beschikking van scholen en jeugdbewegingen. We zorgen dat de rest netjes gerecycleerd wordt.'

Vromman viel in deze kiescampagne nog al op met geslaagde verkiezingsstunts, zoals de kleinste affiche.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio