De Gavers krijgt tegen Pasen avonturenpark

De Gavers krijgt  tegen Pasen avonturenpark

In het bosje (rechts) komt een groot touwenparcours. Foto: loh

Harelbeke -

Provinciaal domein De Gavers krijgt een avonturensportsite. De site, met touwenparcours en klimmuur, zou tegen Pasen afgewerkt zijn.

Het parcours zal bestaan uit vijf delen: een hoog en laag touwenparcours, een klimmuur met rappel, een kidsparcours en een klim- en sluipparcours. Dat bevestigde Frank Bulckaen, hoofd van de provinciale sportdienst. De plannen om een avonturensportsite te installeren op het provinciaal domein in Harelbeke zijn er volgens Bulckaen al enkele jaren en worden nu in de praktijk omgezet.

‘In december starten de werken voor het eerste deel van de site. Dat deel, het hoge en lage touwenparcours en de rappel, bevindt zich in het bos en zal tegen Pasen afgewerkt zijn’, zegt Bulckaen.

Het tweede deel van de avonturensportsite wordt na Pasen gebouwd.

Om het avonturenpark in te richten, moeten echter enkele bomen sneuvelen. Eén van de punten waar het Harelbeeks schepencollege het moeilijk mee had.

‘Er worden inderdaad enkele bomen gekapt, maar voor elke boom die verdwijnt, komt er sowieso een compensatie. Het huidige plan is om extra bomen te planten in het provinciaal domein De Palingbeek in Ieper. Dat kan perfect want het gaat hier om provinciale eigendommen dus de compensatie in Ieper zou een logische keuze zijn.’

Vanuit de provincie wordt er bovendien ook nog nagedacht over het plaatsen van een deathride die over het water loopt.

Het avonturenparcours en de plannen ervoor zijn volledig in handen van de provincie. Het schepencollege mag wel advies geven over de plannen en het punt kwam donderdag aan bod in het college.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio