Schepen uit N-VA-kartel stuurt Franstalige campagnebrief

De Panne -

In De Panne is een rel ontstaan over Franstalige brieven met verkiezingspropaganda die verstuurd werden door Roland Florizoone, de liberale lijstduwer van de kartellijst Visie 2020 & N-VA (VLD, LDD en N-VA).

Vooral voor partner N-VA was dat pijnlijk. ‘Ik heb inderdaad enkele persoonlijke Franstalige relaties aangeschreven met een heel objectieve brief. Het gaat om familie, familie van personeelsleden en mensen die zelf een vertaling gevraagd hebben van mijn realisaties. Niets meer en niets minder. Ik had dit echter niet mogen doen op papier van onze kartellijst. Dat was fout. Ik neem hiervoor volledig de verantwoordelijkheid op mij en heb zelfs gevraagd dat de drie respectievelijke voorzitters van ons kartel hiervan publiekelijk afstand zouden nemen’, reageert Roland Florizoone.

Het feit dat hij niet samen met zijn lijstgenoten aan de ingang van het stembureau in De Panne stond, werd door sommigen geïnterpreteerd als zou hij uit het kartel gezet zijn. ‘Niets is minder waar. Ik ging er sowieso niet staan omdat ik zelf opgeroepen heb om dat niet te doen. Mijn collega's stonden er wel omdat ook de andere partijen er stonden. Dat heeft niets te maken met de commotie rond mijn brief. Alles is er ook vlot verlopen en praktisch niemand heeft erover gesproken’, aldus Roland Florizoone

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio