Zilvermeer bouwt toegankelijke vakantiewoningen

Zilvermeer bouwt toegankelijke vakantiewoningen

Directeur Jean-Pierre Bulens van Recreatiedomein Zilvermeer aan de ruwbouw voor twee toegankelijke vakantiewoningen. Foto: mto

Mol -

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol bouwt momenteel twee vakantiewoningen die volledig toegankelijk zijn. Zij zijn specifiek ontworpen voor mensen die minder mobiel zijn of families met personen met een handicap.

‘Ons domein heeft momenteel al 26 blokhutten, maar die zijn niet volledig toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking’, verklaart directeur Jean-Pierre Bulens van het Zilvermeer. ‘De slaapkamers liggen bijvoorbeeld op een verdieping en de slaapkamer is niet aangepast. Daar willen we nu verandering in brengen met deze nieuwe vakantiewoningen.’

‘De twee woningen bieden elk ruimte voor zes personen, maar kunnen ook worden samengevoegd via een verschuifbare tussenwand. In het ontwerp van de woningen hebben we rekening gehouden met alle specifieke voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Zo zijn de deurbreedtes aangepast en ook de badkamer en toiletten zijn veel ruimer dan in de klassieke vakantiewoningen. Daarnaast blijft alles op hetzelfde niveau. Op die manier kunnen mensen met een fysieke beperking met het nodige comfort genieten van een deugddoende vakantie’, zegt Bulens.

De bouw van de vakantiewoningen kost 430.241 euro. Momenteel staat de ruwbouw er al. Tegen eind december moet de afwerking klaar zijn, zodat het Zilvermeer de vakantiewoningen vanaf januari 2013 kan verhuren.

Zowel particuliere gezinnen als zorgcentra voor gehandicapten kunnen de vakantiewoningen huren.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S