Fred Vanderbiest zag zijn ploeg KV Oostende schitterende tweede helft spelen tegen Moeskroen

‘Spelen heel volwassen voetbal'

‘Spelen heel volwassen voetbal'

De Moeskroense doelman Alexandre Oukidja is verslagen op de kopbal van de Oostendse aanvoerder Xavier Luissint, maar de bal gaat rakelings naast. Foto: Rudy Declerck

Oostende -

KV Oostende speelde zaterdag vooral na de rust schitterend voetbal tegen het Belgische filiaal van de Franse topclub OSC Rijsel. Moeskroen-Péruwelz maakte alvast geen geweldige indruk en kwam goed weg met één punt.

KVO-trainer Fred Vanderbiest houdt nooit een blad voor de mond en heeft de gewoonte om man en paard te noemen. Zaterdag liet hij meteen ontvallen dat hij geen hoge dunk had van wat Moeskroen had gebracht. ‘Als dat het resultaat is van de samenwerking met Rijsel, is het alvast een mager beestje', zuchtte Vanderbiest, die zich ook nogal opwond over de gemiste kans van Yohan Bouckaert in de aanvangsfase van de wedstrijd. De Moeskroense keeper Alexandre Oukidja redde toen met de voet. ‘Die fase had altijd een doelpunt moeten opleveren', vond Vanderbiest. De Oostendse trainer was overigens terecht vol lof over de de Franse keeper van Moeskroen. ‘Hij won zaterdag twee punten voor zijn ploeg en zal dat in de toekomst nog vaker doen.'

Aan beide zijden zat alles goed op slot en de twee goals kwamen tot stand op stilstaande fases. De bezoekende goal kwam tegen de gang van het spel in tot stand. Moeskroen kreeg een vrijschop mee na een tackle van Michiel Jonckheere. ‘Ik moet de beelden nog eens bekijken en het kan dat ik net iets te laat was maar ik had de bal en het ging om mijn eerste contact. Onbegrijpelijk ook dat ik meteen geel kreeg', vond Jonckheere. Ook Vanderbiest kon er moeilijk mee leven, vooral omdat Alliotte de vrijschop van Souquet binnenkopte. ‘We stonden ook te laag bij die fase', stelde Vanderbiest. Het doelpunt was meteen het enige wapenfeit van de avond van de Henegouwse tweedeklasser.

In de tweede helft ging KVO op zoek naar de gelijkmaker. ‘Richting spionkop kunnen we altijd iets meer', aldus Vanderbiest. Op een vrijschop van Martens kopte Luissint de oververdiende gelijkmaker binnen.

Nog geen punt gestolen

Oude tijden leken plots weer te herleven want de 2000 Oostendenaars schaarden zich achter de ploeg en de spionkop achter de goal bracht sfeer in het stadion. In het huidige KVO zit ook veel potentieel, maar scoren is een probleem voor de kustploeg.

‘Ik voelde dat het kon en offerde twee defensieve middenvelders op om met vier spitsen te spelen. Ik was op de hoogte van de andere uitslagen en wist dat we bij winst nog aanspraak konden maken op de eerste periodetitel. Ons doel was om daarin zo lang mogelijk mee te gaan en dat is al aardig gelukt. We hebben in deze competitie nog geen punt gestolen en verdienden meer dan een draw in de thuismatchen tegen Sint-Niklaas en Moeskroen. We spelen echter heel volwassen voetbal en ik denk dat we nog mooie zaken zullen zien van deze ploeg', besloot Fred Vanderbiest.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio