Deskundige onderzoekt omstandigheden fatale botsing

Niels (18) laat leven na klap tegen wagen

Niels Verheyden was ook dj. Foto: if

Heusden -

Niels Verheyden (18) is vrijdagavond overleden aan zijn verwondingen nadat hij met zijn motor tegen een auto was geknald in de Kapelstraat in Heusden. Zijn nieuwe machine werd hem fataal.

De 18-jarige Niels Verheyden uit Heusden-Zolder is vrijdagavond overleden aan zijn zware verwondingen. De jonge motorrijder knalde omstreeks 21.30 uur op het kruispunt van de Kapelstraat, de Schomstraat en Geenrijt tegen een wagen. Het Hasseltse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

De bestuurder van de wagen kwam vermoedelijk van de Beringersteenweg toen de jonge motorrijder met een harde klap tegen de bestuurderszijde van de wagen knalde.

De motor belandde onder de wagen en de brokstukken lagen verspreid over het kruispunt.

‘Het was meteen duidelijk dat het heel ernstig was’, zegt een aangeslagen getuige. ‘De schoenen en de helm van het slachtoffer lagen een heel eind weg van de plaats van de botsing. Ook zijn zadel en enkele stukken van de motor werden losgerukt van het frame.’

Niels Verheyden wilde wellicht het kruispunt vanuit Geenrijt naar de Schomstraat oversteken. Hij belandde met een harde klap tegen de voorruit van de wagen. Die was helemaal verbrijzeld.

De hulpdiensten en een Mug-team snelden ter plaatse, het kruispunt werd afgezet voor het verkeer. Ook de brandweer van Heusden moest uitrukken om in extra verlichting te voorzien.

Enthousiast

Niels kocht in het voorjaar een crossmotor. Over die Yamaha 350 CC was de kersverse motorrijder erg enthousiast. Zijn nieuwe machine werd hem vrijdagavond fataal. De jongeman stond bij zijn vrienden gekend als erg enthousiast en de jonge dj was ook veel bezig met muziek. Zijn originele creaties zette Niels op het internet en die werden dan gevolgd door heel wat fans.

Na zijn middelbare studies aan Don Bosco in Helchteren had de jonge student nu pas een kot in Gent waar hij aan de Hogeschool was gestart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio