Nick Celis en Gembo pakken belangrijke overwinning in derby tegen Sint Jan

‘Play-offs zijn het doel'

‘Play-offs zijn het doel'

Nick Celis: ‘Dit was een verdiende overwinning.' Foto: was

ANTWERPEN -

De derby tussen Sint Jan en Gembo in tweede klasse leverde een eerste competitiezege op voor Gembo. Thuisploeg Sint Jan miste de start van de partij en holde de ganse wedstrijd achter de feiten aan.

‘De play-offs blijven ons doel', aldus uitblinker Nick Celis van Gembo. De club uit Borgerhout, de kampioen in tweede klasse van vorig seizoen, was de campagne begonnen met een nul op vier.

Ondanks enkele blessures zorgde dat bij de entourage van Gembo voor de nodige nervositeit. Voor de derby tegen Sint Jan was het team van coach Stefan Sappenberghs bijna compleet (enkel Anthony Vermeersch ontbrak), al was het duidelijk dat sommige spelers matchritme misten.

Sint Jan, nog steeds zonder Vinnie Haerbos (knie), opende met een vier op vijf en leek klaar voor de derby. De ploeg van coach Steve Cornelis miste tegen de zoneverdediging van Gembo echter compleet de start.

Dat maakte dat Gembo zonder groots te acteren snel een bonus op zak had: 4-10 en 4-17.

Pas in de slotfase van het eerste kwart kon Sint Jan wat scoren.

Smaakmakers Senne Geukens (Sint Jan) en Domien Loubry (Gembo) werkten in de eerste helft slecht af en in een zenuwachtige derby bleef Sint Jan achter de feiten aanhollen.

Met een bom legde Celis de 26-39-ruststand vast.

Geukens vond in de tweede helft de weg naar de korf, kreeg steun van El Kounchar, Druwez en Hartshorne en Sint Jan vond na 48-55 en 64-67 bij 74-76 de aansluiting.

Domien Loubry met twee bommen, vooral Nick Celis en in de slotfase Anthony Goetgeluck stelden de nipte zege voor Gembo veilig.

‘Eindelijk,' zucht Nick Celis, goed voor 28 punten en 5 rebounds. ‘We stonden de ganse wedstrijd op voorsprong en pakten dan ook een verdiende zege.'

‘Net als in enkele vorige partijen ging het in de slotfase bijna weer mis. Deze eerste zege is echter belangrijk en vooral leuk omdat het een derby bij buur Sint Jan gold. Nu moeten we vooral onze thuiswedstrijden winnen. De play-offs bereiken, blijft de ambitie,' aldus nog Celis.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.