Eerste zege voor Sasja

Bocholt blijft samen met Hasselt ongeslagen. De Noord-Limburgers namen vlot de maat van Wezet, dat halfweg de schade nog tot 16-10 kon beperken. De tweede helft verliep evenwichtiger zonder dat de thuisploeg de controle verloor. Nelo had meer moeite om te winnen tegen een fel aanklampend Doornik. En Sasja sprokkelde de eerste punten na een sterke beurt tegen Eynatten. De Hobokenaars grepen de bezoekers meteen bij de keel, liepen 9-2 uit en hadden halfweg met 19-9 al een riante voorsprong. Sasja bleef domineren in de tweede helft en liet Eyntatten nooit echt in de wedstrijd komen. Toch moesten de Hobokenaars alweer een klap incasseren: na eerder Axl Van Ginneken en Kevin Jacobs is nu ook de jonge belofte Hans Lamberigts langdurig onbeschikbaar.

Hasselt Europees verder

Hasselt mag Europees een ronde verder in de EHF Challenge Cup. De Hasselaren wonnen hun drie wedstrijden in Estland en eindigden als eerste. Met een monsterzege tegen de Cyprioten (37-19), een even verrassende als afgetekende overwinning tegen thuisploeg Polva (33-18) na een perfecte wedstrijd en ten slotte een prestigezege (30-28) tegen de Lions uit Nederlands Limburg. In de volgende ronde speelt Hasselt tegen RK Sutjeska uit Montenegro.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.