Rudy Van Cronenburg wordt burgemeester na 32 jaar oppositie

Rudy Van Cronenburg wordt burgemeester na 32 jaar oppositie

Rudy Van Cronenburg. Foto: emt

Wachtebeke -

Een nieuwe burgemeester voor Wachtebeke. Op 1 januari 2013 geeft Willy De Vliegher, dertig jaar lang eerste burger van Wachtebeke, de sjerp door aan Rudy Van Cronenburg (Anders).

Rudy Van Cronenburg behaalde met zijn partij een schitterend resultaat. Anders scoort drie zetels meer dan bij de verkiezingen van 2006. Meteen levert de partij de nieuwe burgemeester. Van Cronenburg wordt beloond na 32 jaar in de oppositie te hebben gezeten.

CD&V halt nog amper vier zetels. Huidig kartelpartner Open VLD scoort met vier zetels even goed, maar blijft als nieuwe partner van Samen deel uitmaken van het beleid in Wachtebeke. ‘We gaan er twee procent op vooruit’, reageert Piet Penneman. ‘Leuk, maar we hadden graag een vijfde zetel gehaald.’

Van Cronenburg zelf is uiteraard bijzonder opgetogen. ‘We zijn beloond voor ons harde werk’, zegt de man. ‘Wachtebeke heeft zich duidelijk uitgesproken. Ondertussen hebben we een bestuursakkoord afgesloten met Open VLD. Vandaag wordt er verder onderhandeld over de invulling van de mandaten.’ Zetelend burgemeester De Vliegher gaf de nederlaag ondertussen grif toe. ‘Ik kan enkel de winnaars van harte proficiat wensen.’

N-VA van lijsttrekker Rudy Van de Velde komt niet verder dan drie zetels en wordt daarmee de kleinste partij binnen de Wachtebeekse gemeenteraad.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio