CD&V verliest drie zetels maar behoudt absolute meerderheid

Wevelgem -

In Wevelgem blijft CD&V en Jan Seynhaeve aan de macht. Opvallend is de opmars van N-VA. Met zeven zetels is N-VA nu de grootste oppositiepartij.

Burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) is een tevreden man. CD&V behaalde 48,7 procent van de stemmen, goed voor achttien zetels. Hiermee verliest de partij wel drie zetels in de gemeenteraad, maar behoudt het de absolute meerderheid.

‘Tijdens de legislatuur tussen 2000 en 2006 beschikten we over zeventien zetels, de vorige legislatuur waren het er eenentwintig en nu zijn het er weer achttien’, vertelt Seynhaeve. ‘We kunnen dus stellen dat één op twee inwoners van Wevelgem nog steeds gelooft in CD&V en het consequente beleid dat we voeren. De reden dat we de meerderheid behouden komt ook omdat we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. We hebben een hechte bekwame ploeg en dat spreekt de inwoners aan.’

Opvallend is de opmars van N-VA. In 2006 behaalde de partij slechts 3,7 procent van de stemmen. Nu is dat 17,2 procent, goed voor zeven zetels. Hiermee is N-VA de grootste oppositiepartij van Wevelgem.

‘Deze winst is heel zeker het gevolg van het nationale succes van N-VA’, vertelt N-A-lijsttrekker Filip Daem, die 906 voorkeurstemmen haalde. N-VA was de afgelopen zes jaar niet tevreden met de oppositie die gevoerd werd in Wevelgem. Nu N-VA zelf de grootste oppositiepartij is, kan daar verandering in komen.

‘We zullen constructief te werk gaan, maar hard zijn waar nodig’, belooft Filip Daem. Jan Seynaeve belooft om ook deze legislatuur alle partijen uit te nodigen om het beleidsplan op te maken. ‘Met N-VA gaan we op elke uitnodiging in’, besluit Daem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio