Eenmanspartij van Vincent Devos bemachtigt zitje in gemeenteraad

Spiere-Helkijn -

Dirk Walraet blijft burgemeester in Spiere-Helkijn maar Vincent Devos haalt met zijn eenmanspartij Aspirant een zetel binnen.

Dirk Walraet van de Lijst Burgemeester (LB), die al sinds 1988 de tricolore sjerp draagt, blijft burgemeester van de faciliteitengemeente. Daar was al voor de gemeenteraadsverkiezingen geen twijfel over mogelijk.

Vincent Devos overtrof met zijn eenmanspartij Aspirant wel de verwachtingen. Met 232 stemmen bemachtigde Aspirant een zitje in de gemeenteraad. ‘De strijd van David tegen Goliath is beslecht in mijn voordeel. Het leek onmogelijk verkozen te worden, maar het is gelukt. Ik had gehoopt op tweehonderd stemmen en daar ben ik ruim in geslaagd. Als enige oppositielid wordt het niet gemakkelijk, maar ik zal mijn stem zeker laten gelden. Ik blijf op een positieve manier oppositie voeren. Ik ga hard werken en wil er bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen staan met een volledige lijst.’

Meerderheidspartij Lijst Burgemeester (LB) van Dirk Walraet gaat van acht zetels naar tien zetels en steeg van 70,6 naar 83,1 procent. ‘Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het is goed voor de democratie dat er in onze gemeente nog oppositie zal gevoerd worden’, zegt Walraet die met 504 de meeste voorkeurstemmen haalde.

Uittredende schepenen Rik Van-

devenne, Roger Deldaele en Elza Deloose behaalden de tweede, derde en vierde plaats. ‘Het schepencollege blijft zoals het is’, zegt Walraet. ‘We zullen in de volgende bestuursperiode opnieuw proberen zo veel mogelijk te realiseren, zoals we de voorbije 24 jaar hebben gedaan.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio