Open VLD in coalitie met N-VA

Kapellen -

De absolute meerderheid in Kapelle is niet meer, al is het verlies niet groot. Open VLD heeft nu nog veertien van de 29 zetels en verliest er dus twee. De liberalen gaan in coalitie met de N-VA.

In Kapellen is de absolute meerderheid, zoals verwacht, doorbroken, maar zeer nipt. De Open VLD heeft nog veertien van de 29 zetels en verliest er dus maar twee.

Vlaams Belang verliest

Grootste verliezer is het Vlaams Belang. De partij houdt nog één zetel over (van de zes). Verlies ook voor CD&V. De christendemocraten houden nog twee van hun vier zetels over. Het kartel SP.A-Groen heeft vier zetels behaald. In 2006 gingen de socialisten met SPL naar de kiezer, en dat was goed voor drie zetels. ‘Zeker tegen de nationale achtergrond is dit een uitstekend resultaat en ik ben de Kapelse kiezers dan ook erg dankbaar voor het vertrouwen dat we ons beleid kunnen voortzetten’, stelt een tevreden burgemeester Dirk Van Mechelen.

Coalitie

Open VLD gaat een coalitie aan met N-VA, met acht zetels de medeoverwinnaar van de verkiezingen. Open VLD levert met Dirk Van Mechelen de burgemeester. Valérie Van Peel van N-VA wordt OCMW-voorzitter en schepen van sociale zaken. Een tweede schepen van N-VA krijgt de bevoegdheden ruimtelijke ordening, werk en economie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio