Filippini trotseert hitte van Hawaï

Filippini trotseert hitte van Hawaï

Jean-Pierre Filippini. Foto: REM

leopoldsburg -

VOETBAL

Vrouwenvoetbal

STVV miste opnieuw een aantal sterkhouders en daar maakte Club Brugge gebruik van om drie belangrijke punten te pakken met het oog op een plaats in de top-vier.

Na een fout van Weytjens op Vandenabeele kwamen de bezoekers van op de stip op een 0-1-voorsprong.

Na de koffie liet Club eerst enkele goede kansen liggen om verder uit de lopen, maar net voor het uur werd het toch verdiend 0-2. Elsen en Meers lieten in de daaropvolgende minuten de mogelijkheid op de aansluitingstreffer liggen en echt spannend werd het dan ook niet meer.

4de klasse

Leopoldsburg Jeroen Appeltans werd vrijdag geopereerd aan de knie op aanraden van de clubdokter van STVV. Spuitjes en massages brachten geen soelaas. Appeltans hoopt weer fit te zijn na de winterstop. Voor de wedstrijd werden alle jeugdploegen voorgesteld.

Spouwen Mopertingen De derby tegen Veldwezelt wordt reeds vrijdagavond 19 oktober gespeeld. Voor het team van trainer Marc Forier een belangrijk burentreffen, vermits de ploeg op zoek trekt naar noodzakelijk puntengewin. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20u30.

Veldwezelt Het gerucht dat Addo naar Veldwezelt zou komen, behoort definitief tot de geschiedenis. De manager van Addo stuurde wel twee Senegalezen naar Veldwezelt die op dit ogenblik meetrainen. Of zij vroeg of laat in het team van Veldwezelt komen, blijft een open vraag. Na de winterstop komt er een aanvaller van Roda JC over.

Ternesse Wommelgem Glen De Cock moest al vroeg in de wedstrijd het terrein verlaten met een spierblessure.

WATERPOLO

Tweede nationale

Hasselt De waterpoloploeg van Hasselt kende zaterdag in Merksem een complete offday.

De 0-2 voorsprong gaf nog enigszins hoop. Maar de grote foutenlast (17 in totaal) die daarop volgde deed de Limburgers de das om. Zij gingen de boot in met 12-6.

Na de hoopvolle prestatie tegen Antwerpen staan de voeten terug op de grond.

BASKETBAL

Orly Gems Diepenbeek won met gemak de enige partij in tweede provinciale B met 63-40 van Orly Hasselt. Orly blijft samen met Bree B zonder zege op de laatste plaats. Dirk Depre (ex-STBB) trainde enkele keren mee maar hij had opnieuw te veel last van zijn rug en haakte af.

Tongeren In Waregem geraakte Pipeleers, Moonen, Eskens en Doukmani al snel in foutenlast. Toen ze in het slotkwart met 4 fouten op de bank zaten, viel ook plots bij de tegenpartij een stortbui aan fouten zodat Tongeren vanop de vrijworplijn mocht milderen.

TRIATLON

Ironman Hawaï Jean-Pierre Filippini, die via het loterijsysteem aan een ticket voor Hawaï raakte, is in zijn opdracht gelukt. De 48-jarige Maasmechelaar kwam als 1.590ste over de eindstreep in een tijd van 13u 33' 14”. In een wedstrijd die door de hitte en de wind enorm zwaar was geworden, deed Filippini 5u 26' 37” over de afsluitende marathon.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio