Bisschop zegeviert als burgemeester

Damme -

De CD&V heeft in Damme een monsterscore behaald: 69,29?procent. Dirk Bisschop kreeg 2.847?voorkeurstemmen en blijft burgemeester. ‘Het is duidelijk dat de inwoners van Groot-Damme tevreden zijn met ons beleid’, reageert Bisschop.

De Damse burgemeester Dirk Bisschop (CD&V) zat gistermiddag en -avond samen met de 21 kandidaten van zijn partij. Hoe meer resultaten er binnenkwamen, hoe gelukkiger de partij werd. ‘Ik ben echt gelukkig met onze resultaten’, reageerde Bisschop. ‘We hebben maar liefst 69,29?procent van de stemmen gehaald en ik heb zelf 2.847?voorkeurstemmen achter mijn naam. Het is duidelijk dat de inwoners van Groot-Damme tevreden zijn met ons beleid. Onze ploeg zal ook de komende zes jaar hard werken en geen valse beloften maken. We hebben een mooie verkiezingslijst gepresenteerd met kandidaten uit alle deelgemeenten.’

De N-VA verzamelde gisteren in café Het Vissershuis in Damme. Zij haalden 20,32 procent. ‘Dit betekent dat CD&V 17 zetels krijgt en wij het met vier zetels moeten stellen’, bevestigde Johan Dessein, voorzitter van de N-VA.

‘We zijn daar niet tevreden mee, want de kiezer heeft voor het huidige beleid gekozen en wil blijkbaar geen verandering. Dit was geen gemeenteraadsverkiezing, maar een burgemeestersverkiezing.’

Geen zetels

Open VLD behaalde 6,62?procent en Samen Sterker 3,77, waardoor geen van beide partijen een zetel in de gemeenteraad krijgt. Open VLD voorzitter Hendrik Demol is teleurgesteld met de score van zijn partij. ‘We werden niet beloond voor onze inspanningen’, vindt hij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio