Katja Gabriëls (Open VLD) is nu effectief burgemeester

Berlare -

De bevolking bevestigt haar vertrouwen in de Open VLD. De liberalen behalen een absolute meerderheid met 14 zetels. N-VA behaalt voor het eerst zetels.

‘Ik had een zeker vertrouwen op de absolute meerderheid. 14 zetels is een fantastisch resultaat. We zijn blij dat ons werk van de voorbije zes jaar beloond wordt’, zegt Katja Gabriëls (Open VLD).

Ze wordt na zes jaar waarnemend nu effectief burgemeester. Gabriëls haalt meer dan 3.000 stemmen. Karel De Gucht, tweede op de lijst, kreeg er 1.314.

‘Dat ik nu effectief burgemeester ben, maakt geen verschil. Ik was zes jaar het gezicht van de gemeente, dan is het normaal dat het stemmenaantal uiteenloopt. Het doet natuurlijk deugd als je zes jaar hard gewerkt hebt’, aldus Katja Gabriëls.

Vlaams Belang verliest zijn zetel. N-VA wint bij haar eerste deelname als zelfstandige partij drie zetels.

‘Deels profiteren we mee van de nationale tendens. Plaatselijk hebben we de jongste jaren ons best gedaan, onze standpunten bekendgemaakt en dat heeft duidelijk gewerkt. We steken SP.A voorbij’, aldus Harry De Paepe (N-VA).

De vernieuwde ploeg van CD&V verloor drie zetels.

‘Onze partij is geschrokken van het resultaat. We hebben de voorbije maanden keihard gewerkt aan een vernieuwde ploeg die echt een alternatief had voor onze gemeente. We willen met deze ploeg voortgaan’, zegt Steven Baeyens (CD&V).

SP.A behoudt zijn zetel, maar haalt niet de verhoopte tweede zetel. ‘Na zes jaar meebesturen hebben we geen stap vooruit kunnen zetten. Dat vinden we jammer’, zegt Wim Arbijn (SP.A).

Gaat Open VLD opnieuw een coalitie aan met SP.A nu ze de absolute meerderheid behaalt? ‘Dat kan ik nog niet zeggen. We zullen ons daar de komende dagen over beraadslagen’, zegt Gabriëls.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio